nedeľa 20. februára 2011

Dílerka lásky

V krátkom čase tu uverejňujem druhý príspevok k fenoménu s názvom Kiesha Crowther - Little Grandmother (Malá babička). Mal by som sa venovať iným veciam, ale opakovane sa prichytávam pri tom, že sa na internete, aj v mysli vraciam ku Kieshi a hlavne k diskusiám okolo nej.

Nechcem písať až tak o Kieshi, ale o nás, čo ju čítame, počúvame, pozeráme, a ešte všeličo iné robíme … Prekvapujú a desia ma reakcie ľudí na iný ako zbožný pohľad na ňu. Prekvapuje ma, ako ju niektorí ľudia nekriticky so všetkým "baštia" a je im jedno, kto Kiesha je a čo robí. Štve ma, že niektoré z nás nevidia, že jej kroky a skutky nie sú naplnené tým, čo rozpráva. Je nám to jedno, lebo cítime, ako nás jej posolstvo oslovuje. Kúpeme sa v ňom. Pokúša sa niečo v nás nasýtiť, malá babička doniesla buchtičky, ešte teplé, práve upečené. Nič od nás nevyžaduje, nechce aby sme na sebe tvrdo makali, nenastavuje nám zrkadlo, v ktorom by sme uvideli to pekné v nás a aj tie monštrá, čo všetci v sebe máme a bolesť, ktorá by nás čakala, keby sme chceli niečo v sebe zmeniť a priblížiť sa o čosi viac k láske. Chváli nás a podporuje, hovorí nám, akí sme skvelí a výnimočné, v akej špeciálnej dobe žijeme. Je to príjemné, keď nám konečne niekto takto hladká ego, naše vnútra. To máme všetci radi a mnohí z nás to potrebujeme aj v dospelosti. Konečne sa cítime byť videné, uznaní, ocenené. Rozumiem tomu. Konečne sa pri niekom môžeme cítiť výnimoční, alebo aspoň v poriadku, na správnej strane a zaplavené niečim príjemne intenzívnym a opojným. Sme stotožnení s tou sympatickou mladou ženou, ktorá pôsobí tak krehko, milo, sladko, neškodne, láskavo, ktorá vie byť dojatá, cítiť, je živá a dokáže svoje emócie ukázať a komunikovať ich svetu. Je to lákavé, patriť tam, k nej, stáť v jej blízkosti. Akonáhle sa niekto voči nej ozve, tak máme tendenciu ju brániť, veď pôsobí tak bezbranne. Áno, láska je úžasná, čarovná, všetci ju hľadáme a každý poznáme tie okamihy, keď jej máme málo a cítime skôr bolesť, smútok. Láska je čarovná, intenzívna, je niečim vzácnym a všetci ju chceme mať v svojich životoch. A Kiesha nám ju ponúka. Ale spolu s určitou podobou lásky sa v nás rodí aj všetko to najstrašnejšie, čo sme chopní vykonať. Z určitej podoby lásky, oddanosti voči niečomu/niekomu, dokážeme zraňovať, likvidovať, zabíjať, alebo nevidieť, nepočuť, nezaujímať sa. Kieshiným posolstvom nie je láska. Ak by ním bola, na kritiku by reagovala ináč. Kiesha v ľuďoch buduje ilúziu lásky. A bohužiaľ z niektorých z nás robí "feťákov" a "feťáčky", ktorí čakajú na ďalšiu "dávku", a ktorí podráždene reagujú na akékoľvek spochybnenie "posolstva". Podobne ako alkoholik podráždene reaguje na akúkoľvek poznámku z okolia o ďalšom vypitom poháriku. Prvé dávky zvyknú byť "zadara" a za tie ďalšie sa platí. Podobá sa to ochutnávkam nejakého druhu keksíkov v hypermarketoch, ale tu je v hre oveľa viac.

Druhá vec, ktorá ma štve, že Kiesha sa v diskusiách hrá na obeť a v tom lepšom prípade si neuvedomuje, alebo nechce uvedomiť, že ubližuje. (Čoraz viac sa prikláňam k názoru, že vie, čo robí.) Je to podobne, ako pri páchateľoch domáceho násilia. Na mnohých z páchateľov domáceho násilia by sme nikdy v živote nepovedali, že sú násilníckymi. Na verejnosti vystupujú ako milí, zábavní spoločníci, fajn chlapíci. Sú obľúbení, láskaví, vysmiati, šíria dobrú náladu, akurát doma majú dobité manželky, ktoré si podľa svojich "milujúcich" manželov za všetko môžu samé, spadli, šmykli sa, alebo dostali len takú "výchovnú". Na tých chlapov by to nikto pri bežnom kontakte nepovedal. A prečo to robia? Pretože môžu.

To, čo tu píšem, je možno tvrdé. Možno to v niekom prebudí rôzne emócie, asi trochu iné ako Kiesha … Je mi ľúto, ak to tak je, a je dobre, ak to tak je. Už som so sebou musel von. Keby niečo, tak napíšte.

5 komentárov:

Unknown povedal(a)...

AHoj, naprostý souhlas. je zajímavé, že před pár dny mě přepadla tatáž potřeba sdělit něco na téma kiesha..a taky jsem to udělala..to děvče si bere do úst věci, že by opravdu akutně potřebovalo vypláchnout pusu a fanoušci studenou sprchu..
jinak nějaké linky, nevím zda jsi zaznamenal:
http://indianskastezka.blogspot.com/2011/01/zcizovani-indianske-spirituality.html
plus je toho hodně v angličtině, indiáni vydali veřejné prohlášení že ji nikdy neviděli, není jejich šamanem a komu se to nezdá necht kontaktuje jejich rezervace...
Ohledně zda si je vědoma co činí...já jsem původně měla dojem aaa schíza, ale už si to nemyslím. Řekla bych, že není příliš inteligentní a do jisté míry je sto se obelhat, že dělá něco náramně záslužného, ale tak blbá, aby věřila, že ej Bílá Bizoní Žena...to tedy není. Má za sebou někoho, kdo tahá za nitky, říká jí co má říkat a ujištuje jí, že je její činnost smysluplná....prostě Krá....nebo jakoékoli jiné vulgární označení ženského rodu)))

Boris Sopko povedal(a)...

Ahoj Heleno :) , kde si sa Ty vyjadrila? rád si prečítam. väčšinou nachádzam obdivné nadšené odozvy publika. a áno poznám indiánsku stezku, veľmi hutné a trefné, v oboch svojich príspevkoch mám na ňu odkaz. A tiež si myslím, že Kiesha nie je sama, ale že je kolektívnejším dielom ... rozhodla sa ako sa rozhodla, je na nej, čo so sebou a svojim životom spraví, a skôr ma zaujímajú ľudia, čo sú ňou tak hlboko oslovení, to je pre mňa niečo, čomu by som chcel viac porozumieť ;)

Anonymný povedal(a)...

pekne ste to popísali, ja len dodám že je to iba ďalší, aj keď pomerne podarený manipulátor z dielne tvorcov New age... čitatelia a pozerači jej videí, ktorí ju "žerú" a tak "energeticky sponzorujú" by si mali uvedomiť že podporujú podvodníka...

Unknown povedal(a)...

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla pardon:-)
Ojejej naházela jsem linky na indiánskou stezku všude možně, ale spousta adminů mi to smazalo:-)
pak jeden blogový příspěvek, ale už na tom foru nepřispívám a odhlásila sem se včetně smazání všeho...hodím to jinam a dám sem link, rozhodla jsem se, že nebudu psát těm očekavatelům 5d do hnízda ale založim svoje:-)
Jinak ad Kiesha, ještě jsem to pak zkoumala, rozhodně se nedomnívám že to řídí CIA a já envím jaké to teď frčí konspirace...spíš to řídí staré dobré prachy..a samozřejmě pár pomocníků chytřejších než ona, kteří na jejích upřímných modrých očkách super profitujou.
Ohledně NWO...spousta těch teorií je přitažených za vlasy...věřím že se něco mění, ale neni špatné mít na paměti, že něco se mění furt...asi teď přijde po časech relativního klidu čas relativního neklidu a taky je možné, že už tenhle systém fakt klepe bačkorama...a snaží se vzepnout k poslední akci..ale i kdyby nás nakrásně čekal průser a pak doufejme i ten nový zlatý věk, tak to bude trvat stovky let, než se to v plné kráse projeví...nu lepší jak drátem do oka a doufejme))))
Rozhodně nikomu neprospěje, když bude od rána do večera za vším hledat konspiraci a čipy a NWO. I kdyby nakrásně bylo tak zle, tak lepší si dát nohy na trnož a pěkný západ slunce, než se tím v posledních klidných dnech stresovat a živit ošklivé fuj egregory strachu a beznaděje.
tak))

zajka povedal(a)...

suhlasim.. nieco podobne som citila, ked som si raz pustila jej video.. ja tie "zvasty" o cistej laske, uzasnej dobe a vzajomnej podpore proste nemusim.. pekne napisane inak..