nedeľa 19. apríla 2009

Pohádka o zlobivé kryse

Unikátne comicsové dielo, v ktorom sledujeme osudy dievčaťa Heleny na ceste do nového života. Helena utiekla z domu, pretože ju zneužíval vlastný otec. Jej príbeh sa tak podobá životným osudom slávnej autorky rozprávok Beatrix Potterovej.
Kniha je veľmi citlivá a dobre sa číta. Vďaka svojej veľkej autenticite a profesionálnemu prístupu autora pomáha už viac ako desať rokov zneužívaným deťom po celom svete. Používajú ju mnohé školy, univerzity a centrá pre zneužívané deti.
Toto dielo - Poháhka o zlobivé kryse získala Eisner Award, cenu Comic Creators' Guild, dve Comic Art Award, dve americké Comic Buyers' Guide Don Thomson Award a Internet Comic Award za najlepší román v obrazoch. V Španielsku získala cenu Haxtur, vo Švédsku Unghunden a v Kanade B3d3lys D3couverte a objavila se na každoročnom zoznamu odporúčaného čítania New York Times. Bola nominovaná i na British Library Award, The National Cartoonists' Society of America's Rueben Award a Harvey Award. Vyšla v českom preklade. (prebraté zo stránok Brlohu)

Žiadne komentáre: